Att resa till Indien är en upplevelse full av god mat, färgglada tyger och ett rikt kulturutbud. Att ansöka om visum innan du åker till landet är ett måste och ett enkelt sätt är att ansöka via post och du finner all samlad betalningsinformation här på hemsidan. Antingen söker du genom att besöka rätt lokal i Stockholm eller så skickar du in din ansökan via vanlig post. Tänk på att passet måste vara giltigt i minst nio månader efter avresedag till Indien. Hur stor den totala kostnaden för visumet blir kan skilja en del, läs därför all betalningsinformation innan du ansöker.

Indien är ett stort land och precis som i Sverige skiljer sig sederna och miljön från norr till söder. Det blir garanterat en upplevelserik resa som du kommer att bära med dig hela livet. Kom bara ihåg att det tar omkring 25 arbetsdagar att utfärda ett visum till Indien, därför uppmanas du att vara ute i god tid. Ett turistvisa är giltigt i sex månader och du betalar dels för visumet och dels en serviceavgift. Se all betalningsinformation här på hemsidan där du även har möjlighet att skriva ut en ansökan och skicka in med post. För en postansökan måste du betala in i förskott till angivet bankgiro.

Betalningsinformation om visum

När du skickar in din ansökan med post vill de att du utöver ansökningsblanketten bifogar ett kvitto på resan, ett passfoto samt ett frankerat och rekommenderat svarskuvert. Att kuvertet ska vara rekommenderat är för att det innehåller en värdehandling. Hitta samtlig betalningsinformation som bankgironummer och vilka kort som är möjliga att betala på hemsida eTourist Visa. När du har fått beviljat visum kan det vara bra att mejla en kopia till dig själv på visum och pass om oturen skulle vara framme och du skulle förlora din packning under resan. Internetcaféer finns i många städer, och du har därför alltid en kopia lättillgänglig.