Visum är tyvärr ett mer eller mindre nödvändigt ont som hänger ihop med resor till större delen av världens länder. Inom EU går det numera riktigt smidigt att resa och visst, visum inom Europa ligger långt tillbaka, men bara de tidsödande passkontrollerna innan Schengen var tidsödande. Även ambassader och konsulat kan tycka att arbetet med att utfärda dessa dokument till resenärer är en belastande uppgift som tar mycket tid i anspråk. Av denna anledning anlitar de i vissa fall en firma som tar hand om den här uppgiften och i bästa fall effektiviserar den. TT Services är en av dessa firmor.

Visum till Indien är ett kriterium för att kunna besöka landet. Ansök tidigast åtta veckor och senast sex veckor innan avresa. Om in- och utresa sker inom 30 dagar kan ansökningen göras elektroniskt med ett så kallat eTourist Visa, som är tidssparande i jämförelse med en traditionell visumansökan. Om resan pågår längre än så, eller om du reser under specifika omständigheter, som exempelvis diplomati, krävs en vanlig ansökan och denna kan till viss del också utföras elektroniskt. De nödvändiga dokumenten, som pass, foto och en underskrift, måste dock skickas in. Det tar några dagar innan en visumansökan går igenom, så det är av största vikt att ha gott om tid.

Visum till det förtrollande landet

Ett visum till Indien, oavsett om det är utfärdat genom TT Services eller från indiska ambassaden, är det din biljett till fantastiska upplevelser i ett makalöst land. Indien är de starka intryckens land där dofter, färger och ljud möter dig från det att du lämnar flygplatsen och till det att du återvänder till den för att flyga hem. Bästa receptet är att flyta med, alltid ha nära till skrattet och ta allting med ro. Det är ingen idé att stressa i ett land där tid är någonting relativt, passa därför på att lägga klockan åt sidan och bara följa de impulser som får dagarna att flyta förbi i angenäm takt.